DeH-2

Κατεβάστε το NEO υλικό. Οδηγίες εδώ.

Download

Κατεβάστε υλικά για

Tipps und Tricks - Sprachspiele

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα αρχεία, κάντε κλικ εδώ

Downloads

Κατεβάστε υλικά για

Landeskunde - Projekte

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα αρχεία, κάντε κλικ εδώ.

Δουλειές συναδέλφων  Εργασίες μαθητών Υλικά Προτάσεις

Sprechanlass

Erfolg

«Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις»  Συνέχεια...

Über mich...

Γιατί αυτό το site

Schüler

 

Με την ιστοσελίδα αυτή, θέλω να εκμεταλλευτώ τη δυνατότητα που μου δίνει το διαδίκτυο, να έρθω σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους καθηγητές. Να εκθέσω την δουλειά μου στην κριτική των συναδέλφων μου. Να συζητήσω, να συμφωνήσω και να διαφωνήσω με περισσότερες απόψεις, γνώμες και πρακτικές.

 

Πιστεύω, πως μόνο από μια τέτοια σύνθεση, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε τη δουλειά μας μπροστά. Προσωπικά, κάπου εκεί βλέπω την προοπτική εξέλιξης και βελτίωσης. Στο βαθμό που αλλάζω, προσαρμόζω, βελτιώνω τη δουλειά μου, αποκτά νόημα αυτό που κάνω καθημερινά, στη διδακτική πράξη. Ξεφεύγει η δουλειά μας από το τετριμμένο της καθημερινότητας. Επιμορφωνόμαστε διαρκώς, ακόμα και μεταξύ μας.

 

Παρά το γεγονός ότι η καθημερινότητα που ζούμε, οι συνθήκες που εργαζόμαστε, δεν βοηθούν στο να εμβαθύνουμε ή να επεξεργαστούμε τη δουλειά που κάνουμε. Είναι νομίζω ανάγκη, να δούμε και από μια άλλη γωνία την αντιμετώπισή τους. Να επηρεάσουμε και να επιδράσουμε, σε ένα τομέα, ο οποίος δικαιωματικά μας ανήκει, στην διδασκαλία. Η δουλειά που κάνουμε δεν είναι πέρα και έξω από την κοινωνία που ζούμε. Επηρεάζει και επηρεάζεται από την κοινωνία. Μπορούμε νομίζω, στο βαθμό που μας αντιστοιχεί, να επηρεάσουμε την πραγματικότητα που ζούμε.

 

Θα χαρώ για κάθε άποψη, γνώμη, ιδέα, παρατήρηση, που θα εκφραστεί. Μπορεί ο καθένας να βοηθήσει στο εγχείρημα αυτό, στέλνοντας ότι έχει κάνει, ακόμα και ότι φαντάζεται ότι μπορούμε να κάνουμε. Εκφράζοντας απορίες και αντιρρήσεις. Είναι καιρός και ανάγκη, να ξεπεράσουμε την ατομικότητα, για μια συλλογικότητα με ανεκτικότητα και σεβασμό.

Δεν ξέρω αν έχω κάποιες λύσεις, ούτε είμαι σίγουρος, ότι αυτός είναι και ο σωστός δρόμος. Είμαι όμως σίγουρος πως αξίζει να δοκιμάσουμε.

 

 

Μανώλης Παντελάκης

 

Γεννήθηκα το 1964 στο Ludwigshafen της Δ. Γερμανίας

 

Σπούδασα στο ΑΠΘ στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

 

Το 1991 τελείωσα σχολή χειρισμού και οργάνωσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε ιδιωτικό Κολέγιο (City College) της Θεσσαλονίκης.

 

Δουλεύω από το 1993 στον ιδιωτικό τομέα, και από το 1999 σε δημόσια Δημοτικά – Γυμνάσια – και Λύκεια.

 

Από νωρίς ασχολήθηκα με την χρήση νέων διδακτικών μέσων στο μάθημα. Βίντεο, υπολογιστής και παιχνίδι. Τρία χρόνια ήμουν υπεύθυνος για την οργάνωση παιγνιώδης διδασκαλίας στα Γερμανικά σε θερινά προγράμματα του Δήμου Καλαμαριάς.

 

Το 2006 -07 πειραματίζομαι με την χρήση Projekt στο μάθημα. Με την βοήθεια άλλων 4 συναδέλφων, εφαρμόσαμε σε 10 Δημοτικά, 3 Γυμνάσια και ένα Λύκειο στα Χανιά, εργασίες και Projekt που σχεδίασα. Η εργασία αυτή κατέληξε σε μεγάλη παρουσίαση στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με την ΔΟΕ και τον Δήμο Χανίων. Συγκεντρωμένη όλη η δουλειά, παρουσιάστηκε σε ημερίδα στο Goethe στην Αθήνα.

 

Το 2008 κυκλοφορεί το βιβλίο μου Rappelkiste από τις εκδόσεις Κουναλάκη.

 

Το 2010 συμμετέχω στο σχεδιασμό και έχω μαζί με την κα Κουναλάκη την διδακτική επιμέλεια στο διαδραστικό πρόγραμμα του βιβλίου Luftballons Kids1.

 

Από το 2007 συμμετέχω σε εκπαιδευτικές ημερίδες του Goethe και της Πανελλήνιας Ενώσης με παρουσιάσεις, στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Από το 2006 διαμένω και εργάζομαι στα Χανιά.

Είμαι παντρεμένος και έχω δυο παιδιά.

Banner-3

Πρόσθετο διδακτικό υλικό για το

Deutsch ein Hit

(Εμπλουτίζεται τακτικά με νέες ασκήσεις)

Logo02

Κάθε 10–15 μέρες κάτι νέο!

Επικοινωνια-1

SOFIA

ΑΡΧΕΙΟ-C