DeH-2

Κατεβάστε το NEO υλικό. Οδηγίες εδώ.

Downloads

Deutsch ein Hit ...mit Klick!

Κατεβάστε το διαδραστικό υλικό για το Γυμνάσιο.

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα αρχεία, κάντε κλικ εδώ.

Download

Κατεβάστε υλικά για

Tipps und Tricks - Sprachspiele

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα αρχεία, κάντε κλικ εδώ

Downloads

Κατεβάστε υλικά για

Landeskunde - Projekte

Για να δείτε όλα τα διαθέσιμα αρχεία, κάντε κλικ εδώ.

Δουλειές συναδέλφων  Εργασίες μαθητών Υλικά Προτάσεις

Sprechanlass

Erfolg

«Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις»  Συνέχεια...

Web 2.0 «Εργαλεία διδασκαλίας» (2)

web2 0-y7zjhkΜια πρώτη παρουσίαση από τη συνάδελφο Γιοχάννα Χαρδαλούπα (johanna.gr@gmail.com)

 Από τον τίτλο του «Web2.0» καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για την εξέλιξη κάποιων εργαλείων Web 1.0 . Από αυτά τα εργαλεία και προγράμματα παρουσίασης, που ήταν καθηγητοκεντρικά και μονοδιάστατα, περάσαμε τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της τεχνολογίας σε προγράμματα, πλατφόρμες και εργαλεία, τα οποία στηρίζονται στη διάδραση. Ο ρόλος μεταξύ εκπαιδευτικού – μαθητή – υπολογιστή αλλάζει στο Web 2.0 και γίνεται πιο δυναμικός και πολυδιάστατος.

 Web 1.0                   Web 2.0

         

 Τι μπορούμε να κάνουμε με Web 2.0

 Ο αριθμός αυτών των προγραμμάτων και εργαλείων είναι μεγάλος . Το τι θα χρησιμοποιήσει ο κάθε καθηγητής, εξαρτάται πάντα από το ποιο διδακτικό στόχο έχει και τι θέλει να κάνει στην τάξη του. Εφαρμόζονται συνήθως συνδυαστικά, δηλ. ο μαθητής γράφει ένα κείμενο (διάλογο) και μετά πρέπει π.χ. να το διαβάσει ή με δημιουργικό τρόπο να το παρουσιάσει [πιθανή χρήση του goAnimate (κόμικ με «ήχο») ή pixton (κόμικ χωρίς «ήχο») ή edu.glogster (διαδικτυακή αφίσα, όπου θα παρουσιάσει το σκηνικό του διαλόγου και να γράψει τον διάλογο) κλπ. Επίσης παρουσιάσεις, δημιουργία και προβολή εργασιών, και διδακτικά παιχνίδια είναι κάποιες άλλες εφαρμογές τους.

 

Πώς δουλεύονται

 

Σχεδόν όλα είναι προγράμματα και εφαρμογές, τα οποία δουλεύονται και αποθηκεύονται στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να «κατεβάσουμε» κάτι στον υπολογιστή μας. Αυτό είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Απαιτείται μια σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα e-mail. Τα περισσότερα είναι δωρεάν (ελεύθερα) ή τουλάχιστον η απλή εκδοχή τους. Κάνετε «εγγραφή» με ένα όνομα χρήστη και κωδικό και τα χρησιμοποιείτε. Από τον χρήστη απαιτείται μόνο βασικές γνώσεις υπολογιστή και είναι πολύ εύκολο να εξηγήσουμε την χρήση στους μαθητές.

 

Ποια είναι – εφαρμογές από την πείρα

 

Οι τίτλοι είναι πολλοί (http://edudemic.com/2010/07/the-35-best-web-2-0-classroom-tools-chosen-by-you/  -   http://www.slideshare.net/rscapin/the-best-web-20-tools-for-teachers-2012-edition ), ενδικτικά αναφέρω εδώ “Glogsterhttp://edu.glogster.com/, “goAnimatehttp://goanimate.com, Wordlehttp://www.wordle.net/, “Prezihttp://www.Prezi.com/, “Pixtonhttp://www.pixton.com/de/, “Vokihttp://www.voki.com/ ή το windows movie maker… Οι μαθητές μπορούν να παρουσιάσουν ομαδικές ή ατομικές εργασίες με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο. Διδάσκοντες μπορούν να κάνουν παρουσιάσεις, ασκήσεις ή διδακτικά παιχνίδια. Μπορούμε να αναθέσουμε καθήκοντα στους μαθητές πέρα από τα συνηθισμένα. Ο καθένας μπορεί να εμπλακεί, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του και κατά πόσο θέλει να αναμειχθεί / πειραματιστεί με τα νέα αυτά εργαλεία.

 

Από την πείρα βγαίνει, ότι χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Πρόκειται για κάτι καινούριο και για μας και για τους μαθητές και για την σχολική πραγματικότητα. Δεν είναι σύγουρο ότι οι μαθητές μας θα συμμεριστούν από την αρχή τον δικό μας πιθανό ενθουσιασμό. Αποτελέσματα βλέπουμε αργότερα.

 

Μερικά παραδείγματα από εφαρμογές (Deutsch ein Hit 1):

 

http://jenanniston.edu.glogster.com/glog-family/ (Glogster)

 

http://jimkap.edu.glogster.com/glog-9771/

 

http://jenanniston.edu.glogster.com/glog/

 

http://prezi.com/pyvrw6vz5qy_/deutch-restaurant/ (Prezi)

Από την ιστοσελίδα θα παρουσιάζονται στο μέλλον και άλλα «έργα» σε Web 2.0 ή έτοιμες εφαρμογές.

Banner-3

Πρόσθετο διδακτικό υλικό για το

Deutsch ein Hit

(Εμπλουτίζεται τακτικά με νέες ασκήσεις)

Logo02

Κάθε 10–15 μέρες κάτι νέο!

Επικοινωνια-1

SOFIA

ΑΡΧΕΙΟ-C